Seed Search Service
Image default
Aanbiedingen

Hoe je een mobiele app promoot na publicatie

Wat komt er precies kijken bij het maken van een applicatie? De meest gestelde vraag door onze klanten. Ze willen weten hoeveel geld en tijd het van hen kost, hoe het werk is gestructureerd, waar ze moeten beginnen en hoe ze geld kunnen verdienen en niet verliezen als resultaat.

Deze belangrijke vraag, die niet in een notendop kan worden beantwoord, inspireerde ons om deze serie artikelen te publiceren. Er komen geen vage tips uit de serie “hoe maak je een aanvraag: drie eenvoudige stappen.” Maar er zal wel de ervaring zijn die we hebben opgedaan gedurende meer dan vijf jaar werk in de mobiele ontwikkelingsmarkt, voorbeelden uit de praktijk en een gids voor actie.

  • hoe u begrijpt dat uw bedrijf een applicatie nodig heeft;
  • hoe bedrijven uit verschillende branches mobiele apps gebruiken;
  • hoeveel ontwikkelingskosten en hoe erop te besparen;
  • wat de klant moet weten over analyses en referentiekaders;
  • wat de ontwerp-, ontwerp- en ontwikkelingsfasen omvatten;
  • wat de stadia van testen, stabiliseren en publiceren in winkels zijn;
  • hoe de applicatie wordt onderhouden en ontwikkeld en waarom ze nodig zijn;
  • wat is het verschil tussen de iOS- en Android-platforms, voor welke van hen is het beter om een ​​applicatie te maken en hoe MVP hierbij kan helpen;
  • freelancer, inhouse of studio: wie kan de ontwikkeling van een mobiele applicatie beter toevertrouwen;
  • hoe u een aanpak kiest voor het beheer van een ontwikkelingsproject voor mobiele applicaties.

In dit artikel leest u welke gratis en betaalde tools het aantal app-gebruikers kunnen vergroten en hiermee inkomsten kunnen genereren.

Hoe u een app promoot nadat deze is gelanceerd

Om zoveel mogelijk gebruikers te laten weten over de nieuwe applicatie, moet u beginnen met promoten. Sommige tools vereisen geen grote investeringen en zijn bijna gratis verkrijgbaar. Anderen hebben een advertentiebudget nodig.

Gratis en goedkope tools

Drukken en bekwame online acties zullen helpen om de aandacht te vestigen op de nieuwe dienst en zullen geen hoge kosten vergen.

Banner op de site. Het eerste dat u kunt doen, is een banner op de mobiele site plaatsen. Op deze manier kennen gebruikers de applicatie en kunnen ze deze installeren.

Hand-outs. Plaats de QR-code die naar de aanmeldpagina in de App Store en Google Play leidt op pakjes of dozen waarin je bestellingen, tafeltenten, flyers en kassabonnen bezorgt.

Registratie van kassazones. Als u een offline bedrijf heeft, doorloopt elke klant de kassa – de plaats waar de doelgroep van de applicatie is geconcentreerd. Zoek uit hoe je haar erbij kunt betrekken. U kunt een heldere reclameposter ophangen of klanten aanbieden om de applicatie te installeren in ruil voor een korting of bonus.

Email reclame. Als u al een gebruikersbestand heeft dat mogelijk geïnteresseerd is in een nieuwe dienst, moet u de communicatie met hen onderhouden en hen bij het merk betrekken. Start een wekelijkse nieuwsbrief om handige app-functies en speciale aanbiedingen voor abonnees te delen.

Als er nog geen basis is, moet deze worden verzameld. Dit kan via het feedbackformulier op de site, pop-upvensters die aanbieden om post achter te laten in ruil voor een promotiecode, of via publicaties op andere sites.

Contentmarketing is een tool die niet direct effect heeft. Maar als je een competente contentstrategie en publicatie-releaseplan opstelt, genereer je nuttige content en bereik je zoveel mogelijk je doelgroep, na verloop van tijd voel je het effect.

Display en contextuele advertenties. Display advertising is promotie met banners: de gebruiker ziet een aantrekkelijke banner, klikt erop en gaat naar een pagina in de winkel waar hij de applicatie kan downloaden. PPC-reclame is hetzelfde, alleen een tekstbericht met een afbeelding of video wordt weergegeven in plaats van een banner.

Display-advertenties vestigen de aandacht op de app voor degenen die er nog niets van weten. PPC-reclame brengt een verbinding tot stand met gebruikers die de dienst begrijpen en leidt tot directe verkoop.

Met Google Ads kunt u advertenties weergeven op Google Zoeken, Google Play, YouTube en andere bronnen. Uw advertentiecampagne wordt automatisch geoptimaliseerd om meer gebruikers te bereiken die geïnteresseerd zijn in apps die vergelijkbaar zijn met die van u. U kunt uw app met één campagne promoten in alle Google-services.

Promotie op sociale netwerken. Gerichte advertenties zijn advertenties en publicaties die de gebruiker ziet in de feed, in de applicatie, op de webpagina’s in de desktop- en mobiele versie. Elk sociaal netwerk heeft een specifiek formaat voor advertentietoepassingen.

Dergelijke advertenties zijn vooral effectief omdat u ze zo persoonlijk mogelijk kunt maken en ze alleen aan kleine segmenten van uw doelgroep kunt laten zien. U kunt bijvoorbeeld advertenties targeten op werknemers van een specifiek bedrijf, degenen die onlangs zijn teruggekeerd van een reis, vertegenwoordigers van een specifiek beroep of Gen X.

Bloggen is ongeveer hetzelfde als seeden. Alleen opinieleiders, geen gemeenschappen, schrijven over uw aanvraag. Tools zoals GetBlogger en Epicstars kunnen je helpen bloggers voor je onderwerp te vinden.

Kort

U kunt uw applicatie zowel met minimale kosten als met een groot advertentiebudget promoten.

Als u nog niet veel advertentiegeld heeft, concentreer u dan op wat u zelf kunt doen. Hang een banner op de website, druk afdrukken af, organiseer kassazones, onderhoud actief uw sociale netwerken, schrijf artikelen voor een blog en gespecialiseerde bronnen, maak video’s en verstuur e-mailnieuwsbrieven. Als u klaar bent om tienduizenden of honderdduizenden roebels per maand toe te wijzen voor promotie, lanceer dan contextuele en display-advertenties, zet gerichte advertenties op sociale netwerken op, trek bloggers aan en maak gewassen.

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

internet seo

web developer

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-marketing.html