Seed Search Service
Image default
Eten en drinken

Het smakelijkste stukje biefstuk voor op jouw bord

Biefstuk met groentes. Een makkelijke, maar zeker ook smakelijke optie voor het avondeten. Bijna iedereen kan genieten van een heerlijk stukje biefstuk. Maar wat je als biefstuk liefhebber misschien niet wist is dat er heel veel verschillende soorten biefstuk zijn. De ene met een andere textuur en smaak dan de andere. Één van deze soorten biefstuk is de Entrecote steak. Deze steak is een graag geziene lekkernij op het bord van menig mens, thuis of in een restaurant. Als vleesliefhebber wil jij natuurlijk weten wat de Entrecote steak zo bijzonder maakt en waarom deze mogelijkerwijs lekkerder is dan de andere soorten biefstuk waaruit je kunt kiezen.

Waar wordt het van gemaakt?

De Entrecote steak hoeft niet persé van de koe te komen, wat de voornaamste gedachte kan zijn. De Entrecote steak kan gemaakt worden van het vlees van een varken, koe, kalf of zelfs een bizon. De steak wordt gesneden uit de rug van het dier. Het stukje dat uit de rug wordt gesneden bevindt zich tussen de ribben, waar de spieren zitten. Bij het snijden wordt een randje vet meegenomen die bij het prepareren wordt meegebakken. Je kan er na het klaarmaken van de steak voor kiezen om dit stukje vet er eventueel af te snijden.

Wat bepaalt de smaak van de steak?

De Entrecote steak valt onder de benaming biefstuk. Hoewel een stukje biefstuk natuurlijk een gangbare naam is voor het vlees, zijn er veel verschillende soorten biefstuk. De Entrecote steak is hier dus één van. Deze steak heeft meer smaak dan andere soorten biefstuk. Dit komt door de vetdooradering. Of de steak ook mals is hangt erg af van de leeftijd van het dier waar de steak uit voortgekomen is en de structuur van het draad van de spiervezels. Daarnaast wordt de smaak onder andere bepaald door de voeding van het dier. Er is een verschil in smaak tussen het vlees dat van dieren komt die met gras gevoed zijn en van dieren die met graan gevoed zijn.

De entrecote steak op jouw bord

Na het lezen van deze tekst kan je natuurlijk niet wachten om naar de winkel te gaan en jouw Entrecote steak in huis te halen. Je weet nu waar je op moet letten en kan kiezen of jouw voorkeur uitgaat naar een entrecote steak van een rund, varken of kalf. Geen zin om naar de supermarkt te gaan? Online bestellen kan ook. Online is het namelijk mogelijk om zo’n heerlijke Entrecote steak te bestellen en thuis te laten bezorgen. Daarna kun je het vlees binnen een mum van tijd klaar maken en op je bord hebben liggen. Smakelijk eten!