Seed Search Service
Home / Gardening

Het gebruik van GPS

GPS is een technologie waar vandaag de dag veel gebruik van wordt gemaakt. Veel auto’s zijn tegenwoordig dan ook uitgerust met GPS trackers, waarmee de voertuigen kunnen worden gevolgen. Een dergelijk GPS tracker helpt je natuurlijk ook goed op weg.

De technologie voor GPS is ontstaan in 1967 door de Amerikaanse strijdkrachten en is een afkorting, het staat namelijk voor global positioning system. Officieel heet het systeem eigenlijk NAVSTAR, een afkorting van NAVigation Satellite Time And Ranging, maar wordt tegenwoordig eigenlijk altijd bij de naam GPS genoemd. De technologie is sinds 1983 beschikbaar gesteld door president Ronald Reagan voor civiel gebruik.  Sinds de vrijgave van de technologie voor het civiel gebruik is het aantal toepassingen van gps echt enorm toegenomen. Aanvankelijk waren het vooral het leger en de scheepvaart die gebruik maakten van GPS maar tegenwoordig gebruiken natuurlijk ook onnoemelijk veel GPS in hun mobiele telefoons en hun auto’s. De eerste satelliet met GPS werd in 1978 en in 1995 officieel operationeel verklaard, hoewel het systeem al eerder werd gebruikt voor navigatie.

Zoals gezegd gebruiken veel mensen dus GPS in hun mobiel en/of hun auto’s. hierdoor is het aantal GPS devices natuurlijk ook enorm gestegen, omdat je tegenwoordig nagenoeg geen mobiele telefoon meer kunt kopen zonder GPS. we zouden het natuurlijk ook niet meer graag stellen zonder GPS in de auto. Waar we vroeger nog regelmatig met elkaar en de kaart hadden, is het gebruik van GPS tegenwoordig een waar plezier wanneer we bijvoorbeeld op vakantie gaan met de auto. Je zorgt gewoon dat je de kaarten van het land van bestemming op je GPS device hebt staan en kunt op die manier dus ook zorgeloos op vakantie. Mocht je per ongeluk dan toch verkeerd rijden, dan wordt je route heel eenvoudig opnieuw berekend en kom je toch goed aan op je gewenste locatie. 

https://mygpstracker.nl/