Seed Search Service
Financieel

Een incassobureau inschakelen voor debiteuren

Een goedkoop incassobureau inschakelen is soms bijna noodzakelijk wanneer je een onderneming bent en je zit maar te wachten op geld van debiteuren dat je eigenlijk zou moeten ontvangen. Het is erg vervelend wanneer je al een product en / of een dienst hebt geleverd, maar steeds maar niet het geld ontvangt waar je recht op hebt. Dat wil zeggen dat de debiteur in dit geval niet aan zijn of haar betalingsverplichting voldoet binnen de termijn die je daarvoor hebt gesteld. Hierdoor kan jij niet verder met ondernemen en dat kan erg frustrerend zijn. Om te zorgen dat je toch het geld krijgt waar je recht op hebt is het incassobureau inschakelen een zeer goede stap. Zij kunnen je namelijk het risico laten wegnemen door het over te kopen. Je betaalt dan een klein percentage van het bedrag waar het over gaat aan het bureau, maar je weet dan zeker dat je het geld hebt en weer verder kunt. 

Risico

Je loopt als een ondernemer natuurlijk altijd wel een risico en dat hoor het ook bij, maar wanneer het zo lang duurt totdat je wordt betaald, begint het wel echt vervelend te worden en wordt de situatie er niet prettiger op. Je loopt alsmaar risico wanneer je een wanbetaler hebt, want het kan zomaar zijn dat die wanbetaler helemaal geen inkomen meer heeft en geen vermogen heeft om jou te kunnen betalen en dat ze dreigen failliet te gaan. Wanneer het zo ver komt kan je wel fluiten naar het geld dat je nog van hen krijgt. Het incassobureau inschakelen geeft je daarmee meer zekerheid en geeft je het geld waar je recht op hebt. 

Kritisch

Iedereen kan wettelijk zomaar een incassobureau beginnen, omdat er geen wetten aan zijn verbonden. Daarom is het zeker goed om hier kritisch op te zijn wanneer een incassobureau inschakelen op de agenda staat. Kijk goed naar de referenties en de recensies op de websites en daarnaast moet je een goede check doen of plan je eerst een afspraak in, voordat je met hen in zee gaat.