Seed Search Service
Image default
Aanbiedingen

De juiste popcorn machine kiezen

De juiste popcorn machine kiezen

Of je nu een film kijkt of gewoon zin hebt in iets zouts, er is geen betere snack dan popcorn. En dankzij de popcorn machine kun je thuis gemakkelijk theaterwaardige partijen boterachtige korrels maken. Er zijn modellen in verschillende materialen, maten en prijsklassen, dus je kunt er zeker een vinden die aan je wensen voldoet.

Type

  • Fornuis: Stovetop makers, de meest traditionele optie, produceren old-timey kettle corn smaak die veel mensen aanbidden. Het nadeel is dat ze moeilijk op te bergen en schoon te maken zijn.
  • Elektrisch: Elektrische versies zijn erg populair geworden en produceren snel popcorn met een druk op de knop. Vele zijn zelfs air poppers, wat betekent dat ze hete lucht in plaats van olie gebruiken om de korrels te maken – een veel gezondere optie. Elektrische popcornmakers zijn soms moeilijk op te bergen en duurder dan andere modellen.
  • Magnetron: Magnetron popcorn makers zijn handig, eenvoudig en gemakkelijk op te bergen. Na het poppen in de magnetron kunt u het direct uit de pot eten. Als ze inklapbaar zijn, nemen ze minimale opslagruimte in beslag. Een nadeel is dat sommige modellen, zoals siliconen modellen, geuren en smaken kunnen vasthouden.

Materiaal

Popcornpoppers voor op de kookplaat zijn gemaakt van roestvrij staal, terwijl popcornpoppers voor de magnetron meestal van glas of silicone zijn. De materialen maken een verschil voor het uiteindelijke popcornproduct. Staal heeft een betere warmteverdeling, terwijl siliconen licht, goedkoop en praktisch ondoordringbaar zijn. Glas kan lastig op te bergen zijn en is gevoelig voor breuk, maar houdt geen smaken of geuren vast.

Capaciteit

Het is belangrijk om te bedenken hoeveel mensen je wilt bedienen. Er zijn popcornmakers die 24 kopjes in één keer kunnen produceren, maar ook modellen die ontworpen zijn voor sologebruik. Poppers met een grotere capaciteit nemen over het algemeen meer ruimte in beslag, wat iets is om te overwegen als je geen extra ruimte in je keuken hebt.

Kenmerken

Afhankelijk van hoe u uw popcorn graag eet, kunt u op zoek gaan naar extra functies, zoals smeltbakken voor boter. Wie van gewone popcorn houdt, kan een popcorn machine overwegen die hete lucht gebruikt in plaats van boter of olie.

Hoe werken popcornmakers?

De exacte methode van popping hangt af van het type popcorn machine dat je koopt. Er zijn elektrische, oven-, microgolf- en heteluchtpoppers. Elektrische popcornmakers, popcornmakers op de kachel en popcornmakers voor bioscopen gebruiken hete olie om de korrels te poffen en hebben een roerarm die de korrels in beweging houdt om ze gelijkmatig te verhitten en verbranding te voorkomen. De olie wordt verwarmd door een elektrisch apparaat aan te zetten of door een ovenmodel boven een brander te verhitten.

Magnetron- en heteluchtpopcornmachines hebben geen olie nodig. Popcornkorrels worden op de bodem van een magnetronschaal met geventileerd deksel gelegd. De hitte van de magnetron laat de maïs knappen en de kom vult zich tijdens het knallen. Air poppers bevatten een verwarmingselement en een ventilator die hete lucht rond de popcornkorrels laat circuleren. Als de popcorn knalt, gaat hij omhoog en komt hij via een goot in de serveerkom terecht.

 

Koop de Beste Keukenmachine voor uw keuken!