Seed Search Service
Home / Gardening

3d printtechnologie

De 3d print is vandaag de dag razend populair, wat natuurlijk ook niet vreemd is als je ziet wat voor eindeloze mogelijkheden je eigenlijk hebt met een dergelijk apparaat. De eerste abs 3d printer ontstond in 2000 uit de toen al bestaande rapid prototyping technologie. Gebruik van de 3d printer stelden hen in staat om nog sneller prototypes te kunnen printen en dus ook sneller te kunnen werken. Deze eerste prints hadden metaal als productiestof, wat het natuurlijk toen nog een erg kostbaar proces maakte.

Na behaalde successen in de industrie werd de technologie voor 3d printer overgedragen aan de commerciële wereld. Voornaamst doel daarvan was om te zorgen dat er ook in andere productiestoffen kon worden geprint, zoals keramiek en plastic.

Een aantal jaren begon de 3d printtechnologie ook steeds populairder te worden onder consumenten. Uiteindelijk zou een 3d printer natuurlijk ook een leuke kostenbesparing kunnen opleveren, wanneer deze gebruikt zou gaan worden voor massaproductie. Simpele gebruiksvoorwerpen, zoals een beker of een vergiet, zouden dan immers niet meer in de winkel gekocht hoeven worden maar konden op die manier ook gewoon door de mensen zelf geprint kunnen worden. Veel scholen werken tegenwoordig ook al met 3d printers, om hun studenten bekend te maken met de technologie.

Het gebruik van de 3d printer levert in de industrie vooral een leuke tijdsbesparing op. Waar het vroeger uren duurde voordat een prototype klaar en daarvoor ook nog eens dure grondstoffen moesten worden gebruikt, zo is dat tegenwoordig een stuk sneller maar ook een stuk goedkoper. Er wordt tegenwoordig vaak gebruik gemaakt van plastic, een duurzaam materiaal dat lang meegaat maar niet duur is. Op de achtergrond van de werkprocessen kan de 3d printer dan gewoon zijn werk doen en ondertussen kan men verder werken aan het ontwerp. 3d printen heeft dus ook echt de toekomst.

https://www.3dfilament.supplies/nl/