Seed Search Service
Image default
Aanbiedingen

3 dingen waar jij op moet letten voordat je het water op gaat

3 dingen waar jij op moet letten voordat je het water op gaat

Een dagje het water op met goed weer is natuurlijk het leukste wat er is. Maar, om deze dag succesvol te laten verlopen, zul je op verschillende dingen moeten letten. In deze blog noemen we er hier drie van. Lees deze blog dus goed door voordat jij het water op gaat!

 

  1. De route

Een leuk dagje varen kan snel omslaan naar een mindere leuke dag als jij de route niet goed hebt gepland. Je wilt namelijk niet verdwalen op het water. Door je route goed te plannen voordat je de boot opstapt, weet jij zeker dat jouw dagje weg ook daadwerkelijk een leuke dag weg wordt. Je kan natuurlijk uiteindelijk best iets afwijken van je route als je dingen tegenkomt die je vooraf niet voorzien had, maar probeer wel vroeg of laat weer terug te keren op je geplande route. 

 

  1. De snacks

Het water op gaan is natuurlijk erg leuk, maar hier horen natuurlijk ook de juiste snacks bij. Je wilt natuurlijk geen trek krijgen op het water. Het kan ook heel leuk zijn om een kleine barbecue mee te nemen het water op. Zoek een leuke plek op waar je kan aanmeren, zorg voor stukken vlees en verwen je zelf! Houd hierbij natuurlijk wel rekening met de eisen van iedereen die mee gaat: een vegetariër of veganist zal de stukken vlees liever laten liggen. Een drankje is natuurlijk ook erg verleidelijk als je het water op gaat, maar in het kader van veiligheid raden wij dit af. 

 

  1. De veiligheid

We benoemden het net ook al, maar veiligheid moet het belangrijkste aspect zijn waar jij op let voordat je het water op gaat. Zorg ervoor bijvoorbeeld voor dat iedereen goed ingesmeerd is en dat er op elke boot reddingsvesten aanwezig zijn. Deze laatste zijn erg belangrijk, want een ongeluk kan iedereen overkomen. Misschien vind jij jezelf een goede zwemmer, dan is het nog steeds aan te raden om een reddingsvest mee te nemen. Want, als je in gevaar ben neem je liever het zekere voor het onzekere.