Seed Search Service
Woning en Tuin

Waar moet je allemaal op letten bij het selecteren van portiekverlichting?

Een goede en fijne portiekverlichting is eigenlijk noodzakelijk binnen elke woning of appartementencomplex. Het zorgt namelijk voor zowel een warme en uitnodigende uitstraling van het pand, goed zicht in en rondom de portiek en daarnaast voor veiligheid door een goede belichting in het donker. Nu zijn er redelijk wat soorten portiekverlichting en zaken waar je op moet letten bij de aanschaf. Daarom geven wij jou in dit artikel alle informatie over waar jij op moet letten bij de aanschaf ervan.

Welke soorten portiekverlichting zijn er en waar moet je op letten?

Voordat er een keuze wordt gemaakt in het soort verlichting voor in de portiek is het belangrijk om te weten of het voor buiten of binnen gebruik is. Bij een portiek die buiten gelegen is zal er vanzelfsprekend moeten worden gekozen voor waterdichte en stofdichte verlichting. Anders zal de verlichting het tijdens een flinke regenbui of storm erg snel begeven resulterend in een niet verlichte portiek.

Indien de portiek buiten gelegen is heeft u de keuze uit een breed scala aan verlichting. Denk bijvoorbeeld aan led armaturen, gevelverlichting of breedstralers. Elk van deze typen verlichting zijn uitermate geschikt voor het verlichten van uw portiek in de buitenlucht.

Is de portiek van uw woning of flatgebouw binnenshuis? Dan heeft u keuze uit een nog groter aanbod van verlichting. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor ingebouwde spots in het plafond, de muur of de vloer of kiest u voor inbouwarmaturen, panelen of plafondarmaturen. Elk van dit type verlichting voor in de portiek is weer geschikt voor verschillende toepassingen, wensen en behoeften. Echter hebben deze verschillende soorten portiekverlichting ook weer hun valkuilen, hier gaan we later in dit artikel op in. Naast het feit of de portiek binnenshuis of buitenshuis is gelegen spelen ook uw voorkeuren op het gebied van prijs, kwaliteit en duurzaamheid een belangrijke rol bij de keuze voor portiekverlichting.

Indien u een klein budget heeft kan halogeen portiekverlichting uitkomst bieden. Dit type licht bestaande uit een gloeilamp gevuld met halogeengas en is al jaren een veelgemaakte en betrouwbare keus als het gaat om verlichting. Doordat de lamp gevuld is met halogeengas wordt er een flinke energiebesparing gerealiseerd ten opzichte van een normale gloeilamp en is de levensduur ook beduidend langer. Als uw voorkeur uitgaat naar duurzame verlichting dan is het gebruik van ledverlichting een verstandige keus. Door het gebruik van light emitting diodes wordt er een aanzienlijke hoeveelheid energie bespaart en wordt de levensduur aanzienlijk vergroot ten opzichte van andere soorten verlichting. Het enige nadeel van ledverlichting is het feit dat het nogal prijzig kan zijn.

De valkuilen van de soorten portiekverlichting

Naast voordelen kleven er natuurlijk ook nadelen aan elk type hierboven behandelde portiekverlichting. Deze nadelen wegen voor u als consument misschien wel zwaarder dan de voordelen, daarom zetten wij ze voor u op een rijtje.

Zo is het nadeel van veel binnenverlichting dat deze niet waterdicht of waterafstotend zijn. Let dus altijd goed op of je verlichting voor binnen of buiten aanschaft. Een ledlamp voor binnen ophangen in een natte en koude omgeving zal dus niet goed werken. Ook kleven er aardig wat nadelen aan het gebruik per soort verlichting. Indien je bijvoorbeeld kiest voor halogeenverlichting dan gebruik je lampen die gevuld zijn met het schadelijke halogeengas. Indien deze lampen dus kapot gaan ontsnapt dit gas in de buitenlucht resulterend in milieuvervuiling. Gloeilampen brengen ook hun problemen met zich mee. Zo is de levensduur van een gloeilamp erg kort waardoor deze vaak vervangen moet worden. Dit brengt op jaarbasis een hoop kosten met zich mee.

Concluderend kan dus gezegd worden dat het gebruik van een type portiekverlichting zowel voor als nadelen met zich meebrengt. Let als consument altijd goed op de toepassingen voor jou en welk type verlichting hier het beste in kan voorzien. Op deze manier zal je altijd een gegronde keuze maken voor jouw portiekverlichting.

Kies voor een aanbieder van gerenommeerde merken

Binnen de wereld van verlichting is het altijd belangrijk om te kiezen voor een aanbieder van gerenommeerde merken zoals Philips, Lival of Berla. Deze merken stellen vaak strenge eisen op het gebied van service van aanbiedende partijen. Indien u dus kiest voor een aanbieder van een goed merk dan bent u eigenlijk verzekerd van een goede service en samenwerking. Grote merken vinden het namelijk belangrijk dat hun kernwaarden ook worden uitgedragen door wederverkopers.

https://www.bedrijfsverlichting.nl/toepassingen/portiekverlichting/