Seed Search Service
Home / Gardening

Vogels die schade aanrichten

Vogels, in de meeste gevallen heb je hier weinig tot geen last van. Het komt eigenlijk in de meeste gevallen voor dat je ze goed bestudeerd en ze bewondert op basis van hun mooie kleuren of andere aspecten. Toch zijn er ook mensen die simpelweg gewoon een hekel hebben aan vogels, maar hoe komt dit eigenlijk?

Schade door de vogels

Het is wellicht lastig voor te stellen, maar vogels kunnen meer schade aanrichten dan dat je in eerste instantie zou denken. Heb jij bijvoorbeeld veel gewassen of verbouw jij een product? Dan kunnen vogels veel schade aanrichten. Dit al helemaal wanneer ze in grote groepen zijn. Door het zijn van grote groepen is de kans groot dat je hier goed invloed op kunt hebben. De kans is groot dat je hierbij bijvoorbeeld last hebt van meeuwen. Naast dat vogels schade kunnen aanrichten aan gewassen en dergelijks, kunnen ze ook nog meer schade aanrichten. Als er bijvoorbeeld een vogel in de motor van een vliegtuig vliegt dan kan dit enorme gevolgen hebben. Tuurlijk het is zielig voor de vogel en deze zal dat hoogstwaarschijnlijk niet overleven, maar de motor kan daarnaast ook nog eens kapotgaan. Dit kan betekenen dat het gehele vliegtuig kan neerstorten en er vele mensen levens op het spel staan. Tuurlijk zoiets gebeurt niet dagelijks, gelukkig ook maar en toch is de kans aanwezig dat dit voorkomt.

Duiven in het algemeen

Veel mensen zien duiven als de ratten onder de vogels, dit klopt eigenlijk ook wel een beetje. In de meeste gevallen zullen ze alles eten wat voor hun pootjes wordt gegooid en zijn ze daarnaast ook nog eens brutaal. Wanneer jij overlast ondervind van duiven dan kan je gebruik maken van vogelwering. Dit is erg effectief tegen vogels en is ook zeker een aanrader als je hier daadwerkelijk met een probleem te maken hebt. Toch zijn er ook genoeg duivenliefhebbers die echt kijken naar de mooie aspecten van de duiven en ze waarderen om hoe ze zijn. Kortom, vogels je houdt ervan of je houdt er niet van, maar je kan er simpelweg niet om heen als je in de lucht kijkt.

https://www.ongediertewinkel.nl/