Seed Search Service
Image default
Woning en Tuin

Tijd voor een nieuw huisnummerbord? Lees eerst deze tips!

Ben je pas verhuisd of is je huidige huisnummerbordje niet meer geschikt? In dit artikel worden de beste tips genoemd bij het aanschaffen van een nieuw huisnummerbord. Daarmee weet je zeker dat je de meest geschikte stijl voor jouw nieuwe woning uitkiest.

Waar moet je allemaal op letten?

Als je een nieuw huisnummerbordje aanschaft, is het verstandig om eerst met de volgende zaken rekening te houden:

  • Formaat
  • Stof
  • Stijl
  • RVS huisnummers

Het formaat bepaalt hoe groot je bord wordt. Wil je opvallen of wil je iets meer bescheiden? Bepaal ook waar je bordje precies komt en hoeveel ruimte je hiervoor hebt. Bij een grotere woning is een groter huisnummerbord prima geschikt. Woon je wat kleiner, dan is een kleiner bordje toepasselijk.

De stof bepaalt het type materiaal. De meeste huisborden zijn gemaakt van kunststof, maar je kunt ook voor plexiglas, leisteen, marmer of RVS kiezen. Elke stof heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bedenk in ieder geval wat je aanspreekt en wat bij de stijl van je woning past.

De stijl kan erg divers zijn. Een naambordje is allang niet meer een simpel bordje met een nummer erop. Er zijn duizenden verschillende varianten in allerlei kunst- en siervormen. Je kunt er voor kiezen om het simpel en praktisch te houden, of je juist uit te sloven met iets dat uniek en artistiek is. Het is ook mogelijk om je eigen huisnummerbord volledig zelf te laten ontwerpen. Hierbij heb je dus niet alleen invloed op de letters en de stof, maar ook op de vorm en stijl.

Een populaire keuze voor huisnummerborden is RVS, dit staat voor roestvrij of roestvast staal. Er zijn ook meerdere subcategorieën van RVS. Het belangrijkste is dat het een legering is van meerdere metalen.
RVS is erg populair omdat het stevig is en professioneel staat, wat het geschikt maakt voor bedrijven.

De beste tips bij het aanschaffen

Voordat je begint met shoppen kun je het beste eerst je formaat kiezen. Stel vast waar je bordje gemonteerd gaat worden en zorg dat je voldoende ruimte hebt.
Stel daarna je maximumbudget samen. Een huisbord gaat ontzettend lang mee, daarom is het zeker de moeite waard om wat extra te investeren.
Bepaal tot slot de stijl en welke stof je wilt hebben. RVS is zeker een aanrader voor de simpele ontwerpen. Wil je toch wat verfijnder, dan is plexiglas een uitstekende keuze.

Hopelijk ben je op weg geholpen en veel succes gewenst met de aanschaf van je nieuwe huisnummer!