Seed Search Service
Image default
Aanbiedingen

Je keuken wrappen doe je zo!

Bij veel mensen volstaat de keuken echt als het middelpunt van hun huis. Het is een plek waar je niet alleen kookt, maar ook samenkomt met familie en vrienden. Ben je iemand die nog wel eens van interieur wil veranderen? Dan kan de keuken uiteindelijk een doorn in het oog worden. Na verloop van tijd kan de uitstraling van je keuken wat saai worden of zelfs verouderd lijken. Een volledige nieuwe keuken is alleen niet niks om eens in de zoveel tijd te laten plaatsen. Een goedkopere oplossing om je keuken een nieuwe look te geven is dan ook het wrappen van de keukenkastjes met wrapfolie. Dit proces kost minder tijd en geld dan een volledige renovatie en kan toch een grote impact hebben op de uitstraling van je keuken. 

 

Wat heb je allemaal nodig om wrapfolie aan te brengen?

Voordat je kan gaan beginnen aan de renovatie moet je bepalen welke kleur of patroon wrapfolie het beste bij jouw smaak past. Er zijn veel verschillende opties beschikbaar, variërend van effen kleuren tot houtnerfpatronen en marmerachtige afwerkingen. Zodra je de folie hebt gekozen die bij jou past is het tijd om de keukenkastjes op te meten. Meet zowel in de breedte als in de hoogte. Voeg twee centimeter toe aan elke kant om ervoor te zorgen dat er genoeg wrapfolie is om rondom elke rand te vouwen. Het is goed om beter iets meer dan te weinig te hebben. Het te veel kun je aan het einde van het proces heel gemakkelijk wegsnijden. Het opmeten van de keukenkastjes en wrapfolie kun je doen met een rolmaat of liniaal. Het op maat snijden van het folie doe je gemakkelijk met een scherp stanleymesje. Wrapfolie kun je het beste nat aanbrengen hiervoor heb je een plantenspuit nodig. Om het wrapfolie strak aan te brengen is het gebruiken van een rakel aan te raden. Vaak wordt er gedacht dat je ook een pinpas kunt gebruiken. Alleen zitten hier scherpe randen aan welke een rakel niet heeft. Hierdoor kunnen er met een pinpas gemakkelijk beschadigingen ontstaan.

 

Hoe gebruik je wrapfolie?

Als je alles in huis hebt om het wrapfolie aan te gaan brengen is het tijd om de stappen door te nemen. Vergeet niet om eventuele handgrepen of scharnieren te verwijderen voordat je begint met het aanbrengen van de wrapfolie. Dit maakt het proces veel gemakkelijker en zorgt ervoor dat er geen luchtbellen of kreukels ontstaan:

 

  • Om te beginnen is het belangrijk dat de ondergrond goed schoon is. De schoonmaak kun je gemakkelijk doen met warm water en een druppel afwasmiddel. Is het blanco hout? Dan is het aan te raden eerst grondverf aan te brengen. Wrapfolie blijft namelijk niet goed plakken op blanco hout. Grondverf zorgt voor een laag waar de lijm aan kan blijven kleven.

  • Zoals hierboven al even vernoemd is het nat plakken makkelijker dan droog plakken. Je kunt het bij nat plakken nog iets corrigeren als dat nodig is. Spuit daarom nu het te beplakken stuk nat met de plantenspuit.

  • Begin met het voorzichtig loslaten van de beschermlaag van de wrapfolie. Doe dit niet in zijn geheel maar met kleine stukken die gemakkelijk aan te brengen zijn. Ga zo verder over het keukenkastje en zorg dat er geen bubbels onder het folie zitten.

  • Als alle kastdeuren zijn bekleed, moet je ervoor zorgen dat de wrapfolie goed vastzit. Gebruik hiervoor een rakel om eventuele luchtbellen glad te strijken en zorg ervoor dat de randen goed vastzitten. Ook komt hierdoor het water onder het folie vandaan. Wrijf met de rakel van het midden naar de zijkanten. Leg wel wat handdoeken neer om het water op te vangen.

  • Snij vervolgens met een mesje langs de randen van het kastdeurtje om het overtollige materiaal weg te snijden. Zo krijg je een strak resultaat!

  • Nadat je bovenstaande stappen hebt gevolgd kun je gaan genieten van een compleet vernieuwde keuken. Er zal gedacht worden dat je een compleet nieuwe keuken hebt neergezet. Oh, en als je later toch weer een andere look wil, kun je ook gemakkelijk de wrapfolie verwijderen! 😉

 

https://plakfoliewebshop.nl