Seedsearchservice

Essentiële klusbenodigdheden

Iedereen heeft wel eens een moer of bout in zijn of haar handen gehad. Deze twee zijn onafscheidelijk en hebben elkaar dan ook hard nodig. Je kunt ze overal voor gebruiken. Er zijn verschillende formaten beschikbaar voor verschillende toepassingen. Zelfs het grootste voetbalstadion blijft staan door middel van moeren en bouten. Maar ook een klein tafeltje waar je een plantje op hebt staan is in elkaar gezet door middel van moeren en bouten. Je komt ze tegen in iedere constructie. Dat is ook niet gek, want ze zijn erg handig en ook nog eens heel sterk. Toch zijn ze op zichzelf staand niet zo waardevol als dat ze samen zijn. Een bout kan niet zonder bijbehorende moer en andersom geldt precies hetzelfde.

 

Niet alle moeren en bouten zijn hetzelfde, ook al lijkt dat op het blote oog misschien wel zo. Al helemaal wanneer je niet veel van klussen afweet is de kans groot dat je alles op elkaar vindt lijken. Toch bevatten moeren en bouten veel verschillen. Zo heb je moeren en bouten van RVS, maar ook verzinkt. Bovendien heb je zowel grote als kleine bouten en moeren. Je kunt zelfs nog kiezen tussen cilinders of laagbolkoppen. Voor iedere situatie zijn de juiste moeren en bouten verkrijgbaar. 

 

Naast moeren en bouten kunnen ook schroeven in bijna geen enkele constructie ontbreken. De schroef is makkelijk en bijna ondenkbaar tijdens welke klus dan ook. Het dient om een voorwerp te bevestigen aan iets anders. Tegenwoordig bestaan er zelfs zelfborende schroeven. Deze zijn superhandig omdat het gat dan precies de gewenste grootte krijgt. 

 

Alsof er nog niet genoeg gereedschap is, bestaat er ook nog een splitpen. Deze pen is vooral handig in constructies met platen. Hiermee kun je namelijk verschillende platen aan elkaar vastmaken. Zorg er altijd voor dat je genoeg van deze voorwerpen op voorraad hebt, het is namelijk niet de bedoeling dat je halverwege het project zonder komt te zitten.